Konvektorok

Parapetes konvektor
A konvektor az egyik legelterjedtebb és legolcsóbb fűtési forma, amely már gázfűtéses komfortot teremt. A parapetes gázkonvektor nevet az ablak alatti ún. parapet falon való elhelyezése után kapta. Füstgázok elvezetését szolgáló parapet szett segítségével erősítik fel a falra, amely nemcsak a füstgázelvezetést, hanem a rögzítést is szolgálja. A parapetes konvektor általában egy helyiség befűtésére alkalmas, de egy nagyobb méretű konvektor kompromisszumok árán egy kis lakást is befűt. Az öntöttvas belsővel rendelkező konvektor egyenletesebben adja le a hőt és melegedés közben nem pattog. A lemezből készült parapetes konvektor kedvezőbb ára miatt elterjedtebb. A kovektor mindezek mellett az egyik leggazdaságtalanabb fűtés, gázkonvektor esetén a hatásfok maximum a 80-85%-ot érheti csak el.
Kéményes konvektor
A kéményes konvektor az égéshez szükséges oxigént a lakás légteréből nyeri, ezért gondoskodni kell a megfelelő szellőzésről. Kéményes konvektor esetén meghatározó fontosságú a kémény és annak állapota. Régi bérlakások komfortosítása során gyakori megoldás a kéménybe kötött konvektor, mely általában régi HÉRA gázégővel ellátott cserépkályhák helyett került beszerelésre. Kéményes konvektor általában a lakás központi részén helyezkedik el, ezért a többi helyiség fűtését valamilyen más kiegészítő fűtéssel – pl villanyradiátor, hősugárzó – kell ellátni.
Fali és mobil fűtő készülékek
A fali fűtő készülékek hasonlóan a kéményes konvektorhoz az égéshez szükséges oxigét a helyiség légteréből veszik. A hőt első sorban sugárzásos hőátadással adják le. Kis teljesítményük miatt első sorban fürdőszobákban alkalmazták.

A mobil fűtő készülékek nemcsak az égéshez szükséges oxigént nyerik a lakótérből, hanem az égésterméket is oda áramoltatják. Ez a fűtési mód ideiglenes jelleggel, kiegészítésként alkalmazható, de így is a fejfájás elkerülése miatt gyakori szellőztetésre van szükség. Hosszú távon az egészségre káros lehet, különös odafigyelést igényel a mobil gáz fűtőkészülékek alkalmazása

Gáztűzhelyek

Gáztűzhely vásárlása esetén sokszor nem csak az ár a döntő, hanem a gáztűzhely dizájn-ja. A gáztűzhelyek bekötését törvény szabályozza, így mindeképpen javasolt szakembert megbízni ezzel a feladattal.

Amennyiben szüksége segítségre van szüksége a kiválasztást, vásárlást, beszerelést illetően, hívja munkatársunkat, aki kézséggel áll a rendelkezésére.

gyakran ismételt kérdések

Összeszedtünk néhány gyakran előforduló kérdést Ügyfeleinktől. Amennyiben nem találja az Önt érdeklő kérdést, abban az esetben hívja munkatársunkat bizalommal.
Milyen konvektorra van szükségem?

Munkatársunk az Ön által elmondottak alapján tud javaslatot tenni a megfelelő berendezés típusára. Hívja munkatársunakat bizalommal.

Segítenek a beszerzésben?

Igen, segítünk beszerezni a szükséges készülékeket. Ehhez azonban minden információra szükségünk lesz a rendszerrel, hellyel kapcsolatban. Hívja bizalommal munkatársunkat, hogy egyeztetni tudjuk a további teendőket.

Régi készülékeket is javítanak?

Munkatársunk csak a helyszínen tudja megmondani, hogy az adott berendezést tudják, avagy sem javítani. Amennyiben új készülékre lesz szükség, annak kiválasztásában, beszerzésében, beszerelésében is segít. Hívjon bizalommal minket!

készülék márkák

Rólunk

Több évtizedes tapasztalattal és szakavatott kollégákkal állunk régi és új Ügyfeleink szolgálatában. Igyekszünk minden létező problémára megfelelő megoldást találni. Várjuk hívását, hívjon minket bizalommal!

Email:

info@gazszerelesbudapesten.hu

Telefonszám:

06/30 988-5678

Ügyfélszolgálat:

Hétfő - Péntek: 8:00-18:00